Gyakran ismételt kérdések

Ezen az oldalon a gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk választ adni. Olvassa el őket, hátha választ talál kérdésére.

A weboldalon látható árak aktuálisak?
Igen, weboldalunkon mindig az aktuális árakat tüntetjük fel, garantáltan ezeken az árakon tud vásárolni, rendelni tőlünk, ezért kérjük, hogy telefonhívás vagy e-mailes árajánlatkérés helyett lehetőség szerint az áraink megismeréséhez tájékozódjanak weboldalunkról.

 

Nagyobb mennyiséget vásárolnék vagy egyedi, az árlistákban nem szereplő termékre szeretnék árat kérni!
Kérjük, ilyen esetben e-mailben érdeklődjön, mert telefonon sajnos nem tudunk egyénre szabott árajánlatot adni.

 

Hogyan kell értelmezni a termékek méreteit?
Erről bővebb információkat, segítséget a Méretezés oldalon találhat.


Magánszemély is vásárolhat?
Igen, sőt a nagykereskedelmi, akciós árainkat is biztosítjuk magánszemélyek számára is a mennyiségi feltétel teljesítése esetén!


Vállalnak kiszállítást vagy postázást?
Igen, termékeinket utánvétellel is el tudjuk küldeni. Bővebb információk...


Nem jó méretű terméket vásároltam, ki lehet cserélni másra?
Amennyiben készletes (azaz nem külön megrendelésre gyártott, egyedi) termékről van szó, akkor a bontatlan csomagolású termékeket a vásárlástól számított 30 napon belül díjmentesen ki tudjuk más termékre cserélni. Kérjük, jutassa vissza a cserélendő terméket személyesen vagy csomagban feladva. Utóbbi esetben írásban egyértelműen jelezze, hogy milyen termékre és hány darabra cseréljük ki a visszaküldött megfelelő terméket. Pénzt nem áll módunkban visszaadni, csak levásárlásra van lehetőség.


Mennyi táskát/zacskót kell rendelni, ha nyomdáztatni (logóztatni) szeretnék?
Ez elsősorban a termék méretétől, vastagságától és a színek számától függ, de általánosságban elmondható, hogy 5000 db alatt (vastag, nagy méretű terméknél, pl. zsáknál: 2000 db alatt) technológiai okok, a bonyolult, több összetett lépésből álló gyártási folyamat miatt csak magas felár mellett vállalunk nyomdázást. Néhány forintos terméknél párszáz vagy -ezer darab piaci ára nem fedezi a gyártás járulékos költségeit (munkabérek és járulékaik, több tízmillió Ft-ba kerülő gépek amoritzációja, beállási selejt, próbanyomatok stb.), így kis mennyiségnél magas darabár adódik. A közepes méretű "Tescós" táskából például nyomdázás esetén kb. 10 000 db készíthető el kedvező áron. A rendelhető mennyiségek tájékoztató jelleggel a táskák esetében megtalálhatók a Nyomdázott polietilén táska árjegyzékben. Érdemes megnézni a nyitólapunkon található videofilmet, amelyből kiderül, hogy miért magas a kis példányszámú egyedi termék ára.


Meg kell rendelni a termékeket?
Az árlistákban szereplő termékekből több ezer van raktáron, nyitvatartási időben azonnal megvásárolhatók, nem szükséges sem írásban, sem szóban megrendelni őket. Ha több ezer darabra van szüksége egy termékből, érdeklődjön telefonon a pontos készletet illetően.


Mennyi idő alatt készül el az egyedi (nem készletes méretű és/vagy nyomdázott, feliratozott) termék?
Az elkészülés várható határideje az ajánlatunkban szerepel (általános határidők tájékoztató jelleggel: BOPP/LDPE tasakok 9-13 munkanap, simítózáras tasakok, vákuumtasakok, zsákok, táskák 12-18 munkanap, nyomdázott termékek: +5-8 munkanap). Az elkészülési határidő az előleg (ha van) beérkezésétől, nyomdai klisé készítése esetén a látványterv elfogadásától számítandó. Pontosabb elkészülési időpontot csak a fenti határidők közeledtével, a várható teljesítést megelőző 3-4 munkanapon belül tudunk megadni.


Hogyan tartanak nyitva?
Minden munkanapon 8.00-17.00 óra között. Ugyanakkor üzletünkre nem vonatkozik a 65 év alattiakra vonatkozó korlátozás, ezért 8.00 és 17.00 óra között bármikor vásárolhat minden korosztály. Lehetőség szerint szeretnénk kérni vásárlóinkat, hogy a személyes találkozások minimálisra csökkentése érdekében inkább webáruházunkban, vagy e-mailben adják le megrendeléseiket, és kérjenek kiszállítást. Ha mégis elkerülhetetlen a személyes vásárlás, akkor kérjük, hogy egyesével, maszkot viselve lépjenek be az üzlethelyiségbe, és a bejárat előtt türelemmel várják meg az előttük érkező vásárló kiszolgálását. A sűrű vásárlás, a kontaktszámok csökkentése érdekében kérjük, hogy a rendszeresen szükséges csomagolóanyagokból a szokásosnál nagyobb mennyiségben vásároljanak.


Hol lehet megtalálni Önöket?
Címünk: 1173 Budapest, XVII. kerület, Flamingó köz 6/b. (elköltöztünk a Táncsics M. útról).


Mit jelentenek a kiskereskedelmi és nagykereskedelmi árak? Mikor, melyiket alkalmazzák?
Minden árlistákban feltüntetjük, hogy milyen mennyiséget kell vásárolni az adott termékből, hogy a nagykereskedelmi árakat alkalmazzuk.


Mit jelentenek pirossal feltüntetett árak egyes árlistákban?
Ezeket az akciós árakat csak csomagküldés esetén alkalmazzuk, személyes átvétel esetén a fekete színű árak érvényesek! A piros színű árak sem tartalmazzák a kiszállítás díját!


Mit jelentenek a termékdíj nélküli árak egyes árlistákban?
Ezek az árak az átvállalási szerződéssel rendelkező vásárlóinkra vonatkoznak, mert ez esetben ők a kötelezettek, nekik kell a termékdíj bevallást elkészíteniük, illetve a termékdíjat befizetniük. Minden más vásárlóra a termékdíjas árak vonatkoznak.


Milyen mérettűréssel kaphatók a termékek?
A termékek mérettűréseire a magyar szabványok vonatkoznak. Szélesség/hosszúság esetén +/-5% (150 mm-nél keskenyebb vagy rövidebb termékeknél +/-10%), anyagvastagság esetén +/-10%.


Vállalnak egyedi méretű táska, illetve tasak készítését?
Igen, kérjen árajánlatot e-mailben. Egyes esetekben csak bizonyos rendelési mennyiség esetén tudunk egyedi méretű terméket készíteni. Például simítózáras tasakok esetén ez mérettől függően 5000-10 000 db (kis méretnél 10 000 db, nagyobbnál 5000 db).


Milyen adatokat kell megadni árajánlat kérésekor?

A rendelendő termék...
- megnevezése, pl. műanyag ingvállas táska, tasak, zsák (sokan zacskónak nevezik a táskát, előbbinek nincs füle!)
- anyaga, pl. polietilén (nejlon), BOPP (celofán), újrahasznosított polietilén
- pontos méretei cm-ben vagy mm-ben megadva, szélesség x hosszúság sorrendben (az a szélesség, ahol nyílik a termék), ingvállas táska esetén a fülek is beleszámítanak a hosszúságba, segítség a méretezéshez: www.fellpack.hu/meretezes.htm
- anyagvastagsága vagy teherbírása (legtöbb esetben ez szokott hiányozni)
- alapanyagának színe, pl. natúr (azaz színtelen/átlátszó), fehér vagy színmegkötés nélküli
- nyomdázása esetén: grafika megközelítő mérete, a színek száma, egy vagy két oldalas-e a nyomtatás
- egyszerre rendelendő mennyisége (ha több tétel van, akkor tételenként)
- felhasználási, rendeltetési célja (nem kötelező adat, de különösen hasznos, ha például a anyagvastagság adat nem ismert)
- szállítási határideje (akkor érdemes megadni, ha sürgősebb, azaz 2-3 héten belüli határidőről van szó)

Kérjük, árajánlat kérésekor adja meg telefonos elérhetőségét is.


Mi az a termékdíj?
2012-től a gyártónak a csomagolóanyagok, csomagolóeszközök után termékdíjat kell fizetnie, amelyet sajnos be kell építeni a termékek árába. Bővebb információk...


Tudnak számlamásolatot küldeni?
Igen, e-mailben kérhető hiteles másolat, amit postai úton küldünk el. A másolat díja 1500 Ft+ÁFA/számla.


A feltüntetett árak a kiszállítás díját is tartalmazzák?
Nem, hiszen van lehetőség személyes átvételre is, így az árakba nem építettünk be szállítási díjat. Ez külön fizetendő. Bővebb információk...